Silvies Evenementen blog

« Terug Start

Activiteiten en dagbesteding

Gepost op

Waarom activiteiten voor mensen met een beperking

Goede activiteiten voor mensen met een beperking is zeer belangrijk. Het is daarom een goede ontwikkeling dat er de laatste jaren steeds meer aandacht aan wordt besteed. Het zijn vooral deze mensen die gemakkelijk vereenzamen, indien ze niet als een volwaardig persoon in de maatschappij worden opgenomen. Ze moeten daarom in contact met andere mensen worden gebracht. Je ziet tegenwoordig steeds vaker mensen met een beperking werken in een restaurant, winkel, zorgboerderij of een kweker. Er zijn in Nederland ongeveer 400.000 mensen met een lichamelijke beperking.


Wat voor activiteiten voor mensen met een beperking 

Een van de activiteiten voor deze groep personen is het werken in een restaurant. Het is een plaats waar ze met veel mensen in aanraking komen en dat is alleen maar goed voor het opbouwen van de sociale vaardigheden. Door dit soort werkzaamheden krijgen ze weer het gevoel dat ze bij de maatschappij horen. Ook worden ze te werk gesteld op een zorgboerderij. Hier verzorgen ze de dieren wat zeer leuk en dankbaar werk is. Door dit soort werkzaamheden zullen ze ook weer beter voor zichzelf gaan zorgen. Ze kunnen samen met de familie en vrienden waar ze ook mee samenwerken weer een goed leven opbouwen. Er zijn ongeveer 1000 zorgboerderijen in Nederland die allemaal zeer goed werk verrichten. Als dagbesteding is het werken op een zorgboerderij ideaal. Ze krijgen op een zorgboerderij ook te maken met het leven en de dood. Al de werkzaamheden die ze er verrichten hebben een rustgevende uitwerking. De boer, de begeleider, houdt een oogje in het zeil en zal helpen als het nodig is. Doordat er veel lichamelijk werk buiten wordt verricht, worden ze ook sterker en zullen ook beter kunnen slapen. Door ze regelmatig een schouderklopje te geven, zullen ze zich gewaardeerd voelen. De maaltijden worden vaak samen klaargemaakt. Doordat ze veel buiten werken gaan ze ook beter eten en worden ze ook gezonder. De producten die ze klaarmaken zijn vers. Ze zijn verser dan de producten uit de stad. 


Waar zijn er activiteiten voor mensen met een beperking. 

Bij de verdeling van de werkzaamheden zal niet worden gekeken wat men niet kan, maar juist wat men wel kan. De werkzaamheden hebben vaak een helende werking. Doordat de werkzaamheden op een zorgboerderij hoofdzakelijk buiten plaatsvinden, wordt de conditie beter. De werkzaamheden hebben ook een goede invloed op de motorriek. Zij die op een zorgboerderij werken, vinden het prachtig. Ze werken praktisch allemaal graag met dieren. Ook voor de boer is het een dankbaar werk. De boer zal worden gewaardeerd door de mensen die bij hem werken op de zorgboerderij.

Kijk bij de LeekerweideGroep voor de mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking in Noord-Holland.


Delen